Dette er oss. 

Mørck, Mærli, Olsen, Tvede , Hansen mfl.  -se også (b)loggen vår

Wasa DokumentationInformasjon og lenker til det som handler om oss og familien. Mye er åpent, men det meste er forbeholdt familien vår og krever at du fått tilgang tilområdene våre i Google og Microsoft Onedrive. Siden er primært laget for å gjøre det mulig for oss å nå de forskjellige støttesystem og informasjon som er laget gjennom tidene,  på et sted.  I menyen ovenfor finner dere linker til mer informasjon . Under Informasjon finner dere mer om innholdet, sikkerhet og tilgang og litt hjelp og forklaringer.

AmelieNye og gamle familie bilder og video

Jeg har latt Google ta over håndteringen av albumene våre. Ikke helt velykket, men mindre vedlikehold enn å lage eget fotoalbum.  Ingen ting er som de gode gamle papiralbumene hvor det var jobbet med å beskrive å navngi personer, slik også med elektroniske album. Mye arbeid gjenstår. etterhvert som arbeidet går fremover så vil dere motta oppdaterings meldiinger.

GoogleBilder GoogleAlbum (B)loggen vår.

HomeserverIngen overraskelse at vi er interessert i været.

Dersom du som oss, bor med en fot i havet, og dessuten har en seilbåt i havna, da blir interessen for været større. Jeg har jobbet med Seilforeningens hjemmesider og her er en vær analyse - lær hvordan du vurdere fremtidig vær ved hjelp av barometer og vindskifte. Vi har våre egen værstasjon, men her brukes Havnevesents data, siden deres værstasjon er bedre plassert.

været nå

Technology ManagementSlektsgranskning  er mer enn en hobby!.

Hvor kommer vi fra , hvordan hadde forfedrene våres det, påvirket de det sammfunnet de levde i? Jeg bruker MyHeritage og FamilytreeMaker som hjelpemidler i tillegg til ale tilgjenglige internet og arkiver og andre kilder. Vi har vært på slektsreiser i Sverige og Norge, hvor vi har besøkt steder slekten kommer fra. Det er laget egne slektsbok og en mengdre rapporter om slekten. Dette er ikke allment tilgjenglig, men er til for familien vår.Her vil det etterhvert komme flere linker direkte til informasjonen.

Slektssiden vår Rapporter Slektsboken

navigare necesse est, vivere non est necesse

Når du begynner å seile etter at du har passert de 30 så må en erstatte praksis med teori.Og jeg kan love dere, det ha blitt mye teori, men også mye praksis, Vi har deltatt i en rekke regattaer, både større slik som Færderseilasen og Hollendern, men også i Seilforeningens regi, som arrangerer nær 15 regattaer årlig. Turene vår har vært lange og mange. Mye har jeg seilt alene , siden Anne.Britt har jobbet hele sommeren. Men det endrer seg i 2017 Båten har gjennomgått en kostbar ansiktsløfting og har blitt et kjært eie som krever my omsorg.

Egne betrakninger; Google Gruppe
Målebrev;

Hvordan er det med båttrafikken i fjorden?

Når tåken kommer er dette et greit hjelpemiddel - erstatteter ikke radar og baugvakt -men det hjelper. Vi var ute i tåkehavet i sommer og priset oss for at vi ihverttfall kunne se de større båtene på kartplotteren. Men av og til dukket det opp en mindre båt på kryssende kurs som ikke var på kartplotteren.Det er ikke morsomt å krysse fjorden når sikten er 50 meter tåkeluren fra 50000 tonnere uler rundt deg på alle kanter De fleste har radar nå, og da tar de mindre hensyn, og kjører på i den tro at de ser alt foran seg. Det er ikke nødvendigvis sant.

Båtrafikken »

Weather Station in AasgaardstrandWebkamera - er det plass i havna?

Se Seilforeningenes Webkamera  Her kan holde øye med båten min og undersøke om det er plass i havna til å ta imot venner og familie med båt. Web Kamera;